Kirsty Sharwood

Kirsty komt je vast bekend voor van de filmpjes op onze website, waar ze rustig en weloverwogen vertelt over haar ervaringen met TPRS in haar lessen voor volwassenen en kinderen. Kirsty heeft een heel eigen draai gegeven aan TPRS door het te combineren met dans en drama. De TPRS-verhaaltjes worden in haar lessen dan ook helemaal uitgebeeld, compleet met bijbehorende verkleedkleren.

Hoewel TPRS voortkomt uit Total Physical Response, waarin beweging essentieel is, zitten in veel TPRS-lessen de leerlingen toch vooral op hun eigen stoel. Zo niet bij Kirsty, waar leerlingen rondlopen, dansen, bewegen, zingen en toneelspelen. Deze ijzersterke combinatie heeft ervoor gezorgd dat Kirsty inmiddels een bloeiende Engelse taalschool runt: English and…. action!

Daarnaast begeleidt ze leraren op een CLIL-scholengroep. In deze werkomgeving pleit ze bevlogen voor de invoering van begrijpelijke-inputtechnieken die ze in haar TPRS-opleiding heeft opgedaan. Met haar grondige kennis over onderzoek naar taalverwerving kost het haar geen moeite haar ideeën over goed taalonderwijs overtuigend over te brengen. Haar hart voor de leerlingen en haar bevlogenheid over de combinatie TPRS, beweging en drama maken van Kirsty een bijzondere TPRS-docent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *