Over ons

TPRS Academy wil talendocenten prikkelen om de vreemde taal te gebruiken waar deze voor bedoeld is: in gesprek gaan met je leerlingen. Verhalen delen. Jezelf verliezen in een mooi boek. Wij willen het talenonderwijs persoonlijker maken en beter laten aansluiten op de natuurlijke aanleg van ons brein voor het leren van taal.

Waar komen we vandaan?

TPRS Academy is ontstaan vanuit een persoonlijke passie voor taalonderwijs en storytelling en vanuit het inzicht dat taalverwerving een zeer plezierig, natuurlijk proces kan zijn. Tijdens een workshop in november 2007 door Von Ray, de zoon van de bedenker van TPRS, ervoer Kirstin Plante hoe moeiteloos, grappig en dynamisch een taalles kan zijn. Ter plekke besloot ze om het roer om te gooien en les te gaan geven met TPR Storytelling®.

Aangestoken door het enthousiasme van haar collega besloot ook Iris Maas met TPRS te gaan werken, en al snel richtten beide docenten het opleidingsinstituut TPRS Nederland op. In acht jaar tijd groeide dit instituut uit tot de belangrijkste speler op het gebied van TPR Storytelling in Europa. Vanuit het buitenland kregen we bovendien verzoeken om de door TPRS Nederland ontwikkelde Deeltijdopleiding in licentie te mogen geven. Deze ontwikkelingen leidde tot een nieuwe opzet en een nieuwe naam: TPRS Academy.