Iris Maas neemt afscheid

Na 9 jaar enthousiaste toewijding aan de ontwikkeling van TPRS in Nederland en België neemt Iris Maas afscheid van TPRS Academy. Ze heeft jarenlang met heel veel plezier, energie en inzet bijgedragen aan de ontwikkeling van TPRS in Nederland, en haar aandeel in het opzetten en uitbouwen van de Deeltijdopleiding tot TPRS-docent is van onschatbare waarde.

Voor Iris is nu echter het moment aangebroken om zich op andere zaken te richten. Ze draagt haar rol in de opleiding en in de verdere ontwikkeling van TPRS Academy met vertrouwen over aan het nieuwe team. We zullen Iris’ sprankelende en doortastende persoonlijkheid enorm missen! Gelukkig blijft ze als extern examinator en adviseur aan ons verbonden, en zullen we haar nog regelmatig zien op de inspiratiedagen van de opleiding. Op persoonlijk vlak blijven we onze vriendschap met Iris koesteren. We wensen Iris veel geluk en succes met haar andere activiteiten!

De perfecte baan is voor Iris altijd een combinatie van onderwijs en Spaans geweest. Na haar studie Spaans en het afronden van de lerarenopleiding werkte ze 10 jaar als docente Spaans aan volwassenen aan CVO-IVORAN te Antwerpen. Nadat ze zich definitief vestigde in de Randstad, was ze als docente vertalen en tolken verbonden aan de Hogeschool West-Nederland te Den Haag, en is ze nu alweer vele jaren docent aan de Hotelschool Den Haag – Amsterdam.

Iris maakte in 2007 kennis met TPRS, en was meteen enthousiast: eindelijk had ze een manier gevonden om haar studenten zó vlot taalvaardig te maken dat ze zich al tijdens hun stage vol zelfvertrouwen in het Spaans kunnen redden. Iris en Kirstin besloten hun krachten te bundelen en startten in 2008 met het ontwikkelen van workshops, trainingen en in 2013 met een deeltijdopleiding op het gebied van TPRS. Iris zegt hierover: “Andere taaldocenten laten ervaren hoe TPR Storytelling werkt en hoeveel energie je ervan krijgt is iets waar ik erg blij van word.”

Iris volgde regelmatig trainingen in de Verenigde Staten en past in haar lessen op de Hogere Hotelschool zoveel mogelijk TPRS toe. Iris: “De TPRS-technieken storytelling  en personalisatie zijn een ideale manier om taalvaardigheid te combineren met het voor studenten aan de Hotelschool zo belangrijke hospitality.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *