Korte TPRS-cursussen

Naar aanleiding van het grote succes van onze zomercursussen TPRS bieden we nu ook korte cursussen aan gedurende het schooljaar.

Waaruit bestaat de korte TPRS-cursus?

Wil je graag meer actie in de les, met gemotiveerde cursisten die actief meedoen? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

De cursus is een ingekorte versie van de Deeltijdopleiding tot TPRS-docent. Wat gaan we doen?

Dag 1: We behandelen en oefenen de basistechnieken voor begrijpelijke input: TPR en vragentechniek.

Dag 2: We gaan de begrijpelijke input aantrekkelijker maken met Picture Talk en verhalen. We leren hoe we leerlingen als acteurs kunnen inzetten en behandelen brain breaks als onderdeel van een begrijpelijke inputstrategie.

Dag 3: We personaliseren van begrijpelijke input door persoonlijke gesprekken met betrokkenheid van de hele groep. We bespreken modellen voor lesplanning van lessen die zijn gebaseerd op begrijpelijke input.

Wat kun je na deze korte TPRS-cursus?

Na deze drie dagen heb je de tools om je lessen begrijpelijk en boeiend te maken, en alle leerlingen/cursisten te betrekken bij de les (voor zover er geen bijzondere ordeproblemen meespelen). je bent in staat om zoveel herhaling te bieden dat je leerlingen/ cursisten de taal kunnen absorberen zodat ze deze niet meer vergeten en spontaan in de taal gaan communiceren.

Hoe ga je daarna verder?

Na deze drie dagen ga je lekker in je eigen lessen aan de slag met TPRS. Je oefent de geleerde technieken gaan oefenen in de praktijk. Daarnaast krijg je via het online leerplatform gedurende drie maanden iedere week interessante theorie en veel voorbeeldvideo’s en praktische tips en trucs om je techniek mee te verfijnen. Wanneer je behoefte krijgt aan verdieping, kun je een Inspiratiedag bijwonen, of de tweedaagse vervolgcursus volgen, die tweemaal per jaar word gehouden.

We raden je aan om, via dit platform of anderszins, contact te houden met je collega’s uit de cursus, om ervaringen en tips uit te wisselen, en vragen te stellen aan je collega’s of de trainer. Daarnaast is het aan te bevelen om video-coaching aan te vragen, als extra ondersteuning bij het aanleren van de technieken.

Prijs voor drie dagen: 590 euro. Het is niet mogelijk om losse dagen te volgen. Na afloop van de cursus ontvang je een Certificaat van Deelname.

Koffie, thee en iets lekkers zijn bij de prijs inbegrepen. Lunch is niet inbegrepen. Je kunt zelf een lunch meebrengen, maar in de buurt van de leslocatie zijn ook diverse lunchgelegenheden.

Bekijk de data, tijden en plaats.

meld je nu aan! 

Of stel een vraag.

Tweedaagse vervolgcursus

Wanneer je de basistechnieken eenmaal een beetje in de vingers hebt, krijg je wellicht behoefte aan verdieping en uitbreiding van je vaardigheden. Je kunt dan een tweedaagse vervolgcursus doen. Na afronding van deze twee dagen heb je een iets verkorte vorm van de Deeltijdopleiding tot TPRS-docent voltooid.

Dag 4: Dynamisch en interactief lezen als vorm van begrijpelijke input.

Dag 5: Grammatica als betekenis (in plaats van ‘regels’)

Prijs voor deze twee dagen: 390 euro. Deze twee dagen kunnen niet gevolgd worden wanneer de eerste drie dagen niet zijn bijgewoond. Het is niet mogelijk om losse dagen te volgen.

Bekijk de data, tijden en plaats.

meld je nu aan! 

Of stel een vraag.