Korte zomercursus TPRS voor Nt2-docenten

Op initiatief van Petra Merckens organiseren wij deze zomer tweemaal een korte introductiecursus TPRS voor Nt2-docenten, op de volgende data:

Cursus 1: vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus
Cursus 2 (=zelfde inhoud als cursus 1): woensdag 22 tot en met vrijdag 24 augustus

DE INSCHRIJVING VOOR DEZE CURSUS IS GESLOTEN.

Waaruit bestaat de korte TPRS-cursus?

Heb je zin om het nieuwe schooljaar geïnspireerd te beginnen? Wil je graag meer actie in de les, met gemotiveerde cursisten die actief meedoen? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

De cursus is een ingekorte versie van de Deeltijdopleiding tot TPRS-docent. Wat gaan we doen?

Dag 1: We behandelen en oefenen de basistechnieken voor begrijpelijke input.

Dag 2: We gaan de begrijpelijke input aantrekkelijker maken met verhalen.

Dag 3: We personaliseren van begrijpelijke input door persoonlijke gesprekken met betrokkenheid van de hele groep.

Wat kun je na deze korte TPRS-cursus?

Na deze drie dagen heb je de tools om je lessen begrijpelijk en boeiend te maken, en alle cursisten te betrekken bij de les (voor zover er geen ordeproblemen meespelen). je bent in staat om zoveel herhaling te bieden dat cursisten de taal kunnen absorberen en niet meer vergeten.

Hoe ga je daarna verder?

Na deze drie dagen ga je lekker in je eigen lessen aan de slag met TPRS. Je oefent de geleerde technieken gaan oefenen in de praktijk. Daarnaast krijg je via het online leerplatform gedurende drie maanden iedere week interessante theorie en veel voorbeeldvideo’s en praktische tips en trucs om je techniek mee te verfijnen.

We raden je aan om, via dit platform of anderszins, contact te houden met je collega’s uit de cursus, om ervaringen en tips uit te wisselen, en vragen te stellen aan je collega’s of de trainer.

Daarnaast is het aan te raden om video-coaching aan te vragen, als extra ondersteuning bij het aanleren van de technieken.

Prijs voor drie dagen: 591 euro. Het is niet mogelijk om losse dagen te volgen. Na afloop van de cursus ontvang je een Certificaat van Deelname.

Koffie, thee en iets lekkers zijn bij de prijs inbegrepen. Lunch is niet inbegrepen. Je kunt zelf een lunch meebrengen, maar in de buurt van de leslocatie zijn ook diverse lunchgelegenheden.

DE INSCHRIJVING VOOR DEZE CURSUS IS GESLOTEN.

Stel een vraag.

Tweedaagse vervolgcursus

Wanneer je de basistechnieken eenmaal een beetje in de vingers hebt, krijg je wellicht behoefte aan verdieping en uitbreiding van je vaardigheden. Je kunt dan een korte tweedaagse vervolgcursus doen. Na afronding van deze twee dagen heb je een iets verkorte vorm van de Deeltijdopleiding tot TPRS-docent voltooid.

Dag 4: Interactief lezen als vorm van begrijpelijke input.

Dag 5: Grammatica als betekenis (in plaats van ‘regels’)

Prijs voor deze twee dagen: 394 euro. Deze twee dagen kunnen niet gevolgd worden wanneer de eerste drie dagen niet zijn bijgewoond. Het is niet mogelijk om losse dagen te volgen.

Meld je nu aan!

Of stel een vraag.