Deeltijdopleiding

In de Deeltijdopleiding tot TPRS-docent leer je hoe je met jouw taal emotie kunt oproepen bij je leerlingen. Hoe je vrijwel 100% de doeltaal kunt spreken en je leerlingen toch blijven verstaan wat je zegt. Je leert welke beperkingen en mogelijkheden ons brein heeft, en hoe je die in je voordeel kunt gebruiken. Hoe je de herhaling kunt bieden die nodig is voor vloeiende taalproductie, en toch de lessen boeiend kunt houden. Je leert zelfs hoe je grammatica op een breinvriendelijke manier kunt aanbieden.

Draag jouw passie voor taal over op je leerlingen door samen met hen grappige, boeiende of bizarre verhalen te verzinnen, gesprekken te voeren en te lezen in die prachtige taal die jij hen leert!

Praktische toepassing tijdens de contactdagen

Na een algemene kennismakings- en introductiedag leer je in vijf contactdagen:

 • hoe je de doeltaal zó goed begrijpelijk kunt maken voor je leerlingen, dat ze bij de les blijven en spontaan gaan communiceren in de doeltaal.
 • hoe je de betrokkenheid prikkelt door samen met je leerlingen verhalen te verzinnen.
 • hoe je van lezen in de doeltaal een interactieve leeractiviteit maakt;
 • hoe je grammatica op een natuurlijke,  breinvriendelijke manier kunt aanbieden;
 • hoe je intrinsieke motivatie stimuleert door de leerlingen centraal te stellen in je lessen.

Op de zesde contactdag verdiep je je kennis en vaardigheden, en krijg je de kans om kennis te maken met docenten die al langer met TPRS® werken. Je woont workshops en coachingsessies bij, en natuurlijk de afstudeerpresentaties van je medecursisten. Of wie weet, geef je zelf wel een afstudeerpresentatie!

Achtergrond en inspiratie in de online leeromgeving

Tussen de contactdagen door krijg je in de digitale leeromgeving  interessante achtergrondinformatie, zowel in tekst als in beeld, met veel voorbeelden van TPRS-lessen zodat je de kunst kunt afkijken. Tegelijkertijd biedt deze leeromgeving een prettig platform waarop je vragen, tips en ideeën kunt uitwisselen met je medecursisten en je docenten.

“De wetenschappelijke onderbouwing vind ik echt razend interessant. Ik kan iedere week weer niet wachten tot het volgende readeronderdeel verschijnt.” 

Intensieve persoonlijke begeleiding

Zowel tijdens de cursusdagen als in de periodes daartussen word je op een positieve manier gecoacht. Je krijgt aan het begin van de opleiding een persoonlijke coach toegewezen, die je feedback geeft op je zelfstudie-opdrachten. Met name de video-coaching, waarin je gedetailleerde positieve, stimulerende feedback krijgt op opnames van je eigen lessen, wordt door onze cursisten altijd erg gewaardeerd:

“Ik vind het zo fijn om feedback te krijgen die ik rustig kan nalezen. Het helpt me echt steeds weer om grote sprongen vooruit te maken.”

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze nascholingsopleiding is geschikt voor:

 • taaldocenten met een lesbevoegdheid voor het reguliere voortgezet onderwijs;
 • studenten aan de lerarenopleiding;
 • docenten Nt2 en MVT-docenten met aantoonbare ervaring in het (particuliere) taalonderwijs;
 • taaldocenten in het basisonderwijs die zich willen bekwamen in het toepassen van de TPRS-methodiek.

Prijzen

Investeren in je persoonlijke ontwikkeling is enorm belangrijk als je wilt blijven groeien en nieuwe dingen wilt leren. Investeren in een TPRS-opleiding kan potentieel zelfs je leven veranderen. Je leert een manier van lesgeven en een kijk op talenonderwijs die jouw lessen en de ervaring van je leerlingen volledig kan transformeren.

Hieronder vind je in het kort wat je allemaal krijgt voor jouw investering. Je kunt kiezen tussen een Basic- en een Plus-profiel. Natuurlijk kan het zijn dat je na het lezen van deze informatie toch nog vragen hebt. Vraag dan onze studiegids aan, en aarzel vooral niet ons te bellen of te mailen. We nemen graag de tijd om jouw vragen te beantwoorden.

 

BASIC

 • Je neemt deel aan 6 intensieve, inspirerende opleidingdagen.
 • Doordat er altijd twee trainers aanwezig zijn, krijg je veel persoonlijke aandacht en begeleiding tijdens de contactdagen.
 • Je hebt gedurende de opleiding onbeperkte toegang tot een schat aan informatie, hulpmiddelen en inspiratie in de online leeromgeving.
 • Je profiteert van de kennis en ervaringen van je medecursisten tijdens intervisie.
 • Je mag gemiste cursusdagen inhalen tijdens de eerstvolgende cursus.
 • Je krijgt korting op alle inspiratiedagen voor oud-cursisten van deze opleiding.
 • Je ontvangt een Deelnamecertificaat, waarop de bijgewoonde contactdagen en, indien van toepassing, de coaching en intervisie zijn vermeld.
 • Zelfstudie: 4 uur per week gedurende 6 maanden.

Je investeert € 1180,–

MELD JE NU AAN! 

 

PLUS

Je krijgt het gehele Basic-pakket, en bovendien:

 • Je verdiept je TPRS-vaardigheden door de video-coaching die je krijgt tussen de contactdagen door: je levert een korte video in van een of meer stukjes van jouw lessen, waarop je gedetailleerde schriftelijke feedback krijgt die je thuis rustig kunt verwerken.

Je investeert € 1430,–

MELD JE NU AAN! 

 

Kortingsregelingen

 • Studentenkorting
  Wanneer je bij aanvang van de Deeltijdopleiding nog student bent aan een hogeschool of universiteit, heb je recht op 30% korting op het deelnamebedrag. Vermeld dit bij je aanmelding en stuur een kopie van je studentenpas of bewijs van inschrijving aan de hogeschool of universiteit mee.
 • ZZP-korting
  Werk je als zelfstandig ondernemer, dan heb je recht op 10% korting op het deelnamebedrag van de door jou gekozen optie. Stuur een bewijs van je werksituatie mee met je aanmelding.
 • Na je inschrijving krijg je een kortingscode waarmee je bij The CI Bookshop een eenmalige korting van 10% krijgt op de aanschaf van boeken en lesmaterialen.

Belastingvoordeel

Studiekosten zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de belasting. Kijk hier voor meer informatie. Bereken hier je aftrekbare kosten.

meld je nu aan! 

 

Bekijk de data, tijden en plaats.

Of stel een vraag.