Opleiding

In de Deeltijdopleiding tot TPRS-docent leer je hoe je met jouw taal emotie kunt oproepen bij je leerlingen. Hoe je vrijwel 100% de doeltaal kunt spreken en je leerlingen toch blijven verstaan wat je zegt. Je leert welke beperkingen en mogelijkheden ons brein heeft, en hoe je die in je voordeel kunt gebruiken. Hoe je de herhaling kunt bieden die nodig is voor vloeiende taalproductie, en toch de lessen boeiend kunt houden. Je leert zelfs hoe je grammatica op een breinvriendelijke manier kunt aanbieden.

Draag jouw passie voor taal over op je leerlingen door samen met hen grappige, boeiende of bizarre verhalen te verzinnen, gesprekken te voeren en te lezen in die prachtige taal die jij hen leert!

Meld je nu aan! 

Praktische toepassing tijdens de contactdagen

Na een algemene kennismakings- en introductiedag leer je in vijf contactdagen:

  • hoe je de doeltaal zó goed begrijpelijk kunt maken voor je leerlingen, dat ze bij de les blijven en spontaan gaan communiceren in de doeltaal.
  • hoe je de betrokkenheid prikkelt door samen met je leerlingen verhalen te verzinnen.
  • hoe je van lezen in de doeltaal een interactieve leeractiviteit maakt;
  • hoe je grammatica op een natuurlijke,  breinvriendelijke manier kunt aanbieden;
  • hoe je intrinsieke motivatie stimuleert door de leerlingen centraal te stellen in je lessen.

Op de zesde contactdag verdiep je je kennis en vaardigheden, en krijg je de kans om kennis te maken met docenten die al langer met TPRS® werken. Je woont workshops en coachingsessies bij, en natuurlijk de afstudeerpresentaties van je medecursisten. Of wie weet, geef je zelf wel een afstudeerpresentatie!

Achtergrond en inspiratie in de online leeromgeving

Tussen de contactdagen door krijg je in de digitale leeromgeving  interessante achtergrondinformatie, zowel in tekst als in beeld, met veel voorbeelden van TPRS-lessen zodat je de kunst kunt afkijken. Tegelijkertijd biedt deze leeromgeving een prettig platform waarop je vragen, tips en ideeën kunt uitwisselen met je medecursisten en je docenten.

“De wetenschappelijke onderbouwing vind ik echt razend interessant. Ik kan iedere week weer niet wachten tot het volgende readeronderdeel verschijnt.” 

Intensieve persoonlijke begeleiding

Zowel tijdens de cursusdagen als in de periodes daartussen word je op een positieve manier gecoacht. Je krijgt aan het begin van de opleiding een persoonlijke coach toegewezen, die je feedback geeft op je zelfstudie-opdrachten. Met name de video-coaching, waarin je gedetailleerde positieve, stimulerende feedback krijgt op opnames van je eigen lessen, wordt door onze cursisten altijd erg gewaardeerd:

“Ik vind het zo fijn om feedback te krijgen die ik rustig kan nalezen. Het helpt me echt steeds weer om grote sprongen vooruit te maken.”

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze nascholingsopleiding is geschikt voor:

  • taaldocenten met een lesbevoegdheid voor het reguliere voortgezet onderwijs;
  • studenten aan de lerarenopleiding;
  • docenten Nt2 en MVT-docenten met aantoonbare ervaring in het (particuliere) taalonderwijs;
  • taaldocenten in het basisonderwijs die zich willen bekwamen in het toepassen van de TPRS-methodiek.

Nu aanmelden.

Bekijk de data, tijden en plaats.

Of stel een vraag.